Politicăl corect egzărsaiz

Un lucru foarte ciudat s-a întâmplat zilele astea. Statul român, prin vajnicii ei reprezentanți la nivel administrativ, cu girul firmei de taximetre (nu-i dăm numele; “Siguranță și încredere” este sloganul lor) au furat mașina redacției din fața sediului.

Ei spun că nu ar fi așa. Că în baza legilor, ei au tot dreptul să ridice orice mașină parcată neregulamentar. Evident, la întrebarea “unde îți poți parca mașina regulamentar când pe o rază de 700-750 de metri nu există nici o parcare amenajată” - nu mai zic gratuită, că dealtfel toate taxele lor aberante sunt plătite la zi, răspunsul vine într-un ton de iritare maximă și dispreț… “n-am făcut eu legea dom`le! Du-te și ceartă-te cu ăia din Parlament!”

Eu de aici trag două concluzii: Statul iar m-a mințit când mi-a spus că eu plătesc poliția și că ea, de fapt, trebuie să mă servească, și de faptul că același Stat mincinos, mai este, pe deasupra, și incapabil să legifereze PENTRU cetățean, iar nu împotriva lui!

Bine, sunt malițios. Nu au furat-o, ci au parcat-o domniile lor regulamentar. Așa e! De fapt, polițiștii doar aplică legea. Ce-i drept, doar mașina redacției au luat-o de pe acea stradă (o Dacia 1310 din 1997 cunoscută și ca Harap-Alb), unde, vă asigur, nu mai era nici o altă mașină.

Și vă rog să nu vă gândiți că vreau să moară și capra vecinului! Primul motiv este expus mai sus. Alt motiv este că deja am simțit din partea vecinilor, redacția fiind situată într-un bloc, invidie. Adică mașina voastră stă într-un loc sigur și păzit. După reacția asta mi-am dat seama că trebuie să mă duc negreșit la domnii parlamentari, și cu rușine sinceră în suflet, să le cer iertare pentru gândul ce l-am gândit despre dumnealor. Legea aceea este pentru siguranța mașinii noastre.

Și atunci m-am luminat (ca într-o revelație patapieviceană). De fapt, acele taxe nu sunt deloc aberante, sunt ca domniile lor să STEA cât mai confortabil și să gândească pentru mine, pentru sănătatea mea, atât fizică (mașină nu ai, faci sport) cât și moral-creștină (nu mai înjuri coloanele de mașini interminabile din trafic). De fapt, toate taxele au rostul lor, deși ajung la aceeași venerabili domni, câteodată poate doamne. Că vă spun eu: nu mai gândiți că în spitale nu sunt medicamente - corpul creează singur anticorpi și învige boala (genial; oamenii mureau, înainte să se descopere medicamentele, pentru că ei nu au avut conducători capabili să se gândească la asta). Că în școli nu se face carte, ci “se dă o carte” (că doar n-o fi editură) nu-i problemă - cine-i deștept se descurcă singur, și apoi școala vieții contează mai mult. Exemplele sunt multe. Răspunsurile foarte simple. Recomandarea mea… nu mai gândi - că ei o fac mai bine decât tine!

Nu reacționa, că tot ei vor învinge - doar au adevărul de partea lor; nu contează că tu nu-l cunoști - e mai bine pentru tine!

Nu te mai zbate - până la urmă o să îți dai seama că este degeaba!

Nu te mai amăgi - ai să vezi că dacă ai două servicii ca să îți creezi, vezi Doamne, luxul de a supraviețui, la pensie o să îți dorești încă un serviciu să nu te plictisești așteptând la cozile, aproape “ceaușiste”, de la farmacie!

Deși de atunci, ca un cetățean, model european de fabricație 2007, acceptat doar în genunchi la lupta pentru resturi, am încetat să mai gândesc, o întrebare tot nu îmi dă pace: În întregul lor sistem, Hristos unde este?

Comentarii

comments powered by Disqus