Apel la semnarea mărturisirii de credință împotriva ecumenismului

Cei ce au semnat „mărturisirea de credință împotriva ecumenismului” sunt peste 8600

Conform ultimei actualizări (7/10/2009), postate de Sfânta Mănăstire Pantocrator – Melissohori, credincioșii care au semnat „mărturisirea de credință împotriva ecumenismului” sunt peste 8600, iar zi de zi se înmulțesc semnatarii dintre clerici și laici.

Lista cu numele semnatarilor, deja actualizată, o puteți vedea făcând click pe: http://www.Impantokratoros.Gr/abf82395.El.Aspx

Îi chemăm pe toți cititorii acestor rânduri să semneze „mărturisirea de credință împotriva ecumenismului”, ca o mică contribuție a lor la lupta anti-ecumenistă la care trebuie să participăm toți, fiecare în felul și în măsura în care poate.

În acest context să ne amintim și de cuvintele Sfântului Teofan Zăvorâtul că „după putere” înseamnă „din toate puterile” de care dispunem.

Amenințările patriarhului ecumenic nu îi înfricoșează pe preoții, pe monahii și pe credincioșii care aleargă într-un suflet să mărturisească prin semnătura lor adevărul credinței și să condamne panerezia ecumenismului.

Conform ultimei actualizări a listei cu semnatarii „Mărturisirii de credință împotriva ecumenismului” (7/10/2009) episcopii care au semnat Mărturisirea până în acest moment sunt șapte – trei aparțin Bisericii Greciei, iar egumenii athoniți sunt deja cinci. Mărturisirea a fost semnată și de mulți alți egumeni, preoți și mulți credincioși, iar înregistrarea de semnături continuă.

Episcopi care au semnat Mărturisirea de Credință:

Mitropolitul Pantelimon de Antinoe

Mitropolitul Serafim al Kythirelor și Antikythirelor

Mitropolitul Cosma al Etoliei și Akarnaniei

Mitropolitul Serafim al Pireului

Mitropolitul Artemie de Rașka și Prizreni, Kossovo și Metohia

Mitropolitul Natanael de Nevrokopios (Bulgaria)

Episcopul Gheorghe (Schaefer) din Mayfield, Egumenul Mănăstirii Sfânta Cruce din Wayne, West Virginia

Egumeni athoniți care au semnat Mărturisirea de Credință:

Arhim. Hristodoulos, Egumenul Sfintei Mănăstiri Cutlumuș – Sfântul Munte

Arhim. Iosif, Egumenul Sfintei Mănăstiri Xiropotamu - Sfântul Munte

Arhim. Filotheos, Egumenul Sfintei Mănăstiri Karakalu - Sfântul Munte

Arhim. Agathon, Egumenul Sfintei Mănăstiri Konstamonitu - Sfântul Munte

Arhim. Nikodimos, Egumenul Sfintei Mănăstiri Filotheu - Sfântul Munte

Textul „Mărturisirii de Credință împotriva ecumenismului” poate fi găsit la adresele: http://www.razbointrucuvant.ro/2009/06/03/marturisire-de-credinta-impotriva-ecumenismului-in-biserica-greciei/
sau
http://www.impantokratoros.gr/D98A904D.ro.aspx.

Toți acei clerici, monahi, monahii și laici care doresc să participe la această mică consemnare a Mărturisirii Ortodoxe pot să declare aceasta scriind: „Sunt de acord cu Mărturisirea de Credință împotriva Ecumenismului și semnez”.

Să trimită însă spre informare și numele, prenumele, localitatea și țara, precum și identitatea lor clericală, monahală sau profesională la adresa: Περιοδικό «ΘΕΟΔΡΟΜΙΑ» Τ.Θ. 1602, 541 24 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. fax:2310.276590 sau pe e-mail la: [email protected]

Să fiți siguri că această semnătură o veți găsi în veșnicie în „cartea faptelor bune”, iar Sfinții Ierarhi, Martiri și Mărturisitori vă vor da sfânta lor sărutare și îmbrățișare frățească mijlocind pentru voi la ceresul Împărat.

NEVOINȚĂ FRUMOASĂ!

Comentarii

comments powered by Disqus