Vizita papei în Cipru și dialogul dintre ortodocși și romano-catolici

Λευκωσία, του Αριστείδη Βικέτου

Cu aproape o lună în urmă Arhiepiscopul Hrisostomos al II-lea a fost informat despre vizita papei Benedict al XVI-lea în Cipru în luna iunie, vizită care a fost comunicată ieri printr-un comunicat guvernamental oficial.

Conform informațiilor Preafericitul a fost informat despre aceasta de către nunțiul Vaticanului în Ierusalim, care este acreditat și în Cipru. De semnalat că papa va vizita Cipru în calitate de șef de stat, răspunzând invitației președintelui Hristofia, și nu în calitate de șef al Bisericii.

Arhiepiscopul Hrisostomos nu a vrut până în prezent să comenteze vestea despre această vizită, pentru că nu s-a hotărât încă data exactă. Este evident că din cauza reacțiilor împotriva dialogului dintre ortodocși și romano-catolici, kir Hrisostomos vrea să trateze acest subiect cu o deosebită atenție.

De altfel, în cadrul Sfântului Sinod un ierarh a încercat să supună dezbaterii viitoarea întâlnire în Cipru a Comisiei Mixte de Dialog Teologic. Conform informațiilor noastre arhiepiscopul Hrisostomos a declarat că subiectul este închis, pentru că Biserica Ciprului în urmă cu doi ani a hotărât să găzduiască această întâlnire.

sursa: www.amen.gr

Comentarii

comments powered by Disqus