Haiducul și porcii

Haiducul și porcii

Boierii sunt niște porci. Și-au pierdut umanitatea după straturile groase de slănină și șorici. Țăranii taie porci. Haiducul doar îi consumă. Nu prea îmi dau seama care este simbolistica tăierii porcului în Ajun, dar bănui că ar avea o legătură cu tăierea boierilor pentru mântuirea neamului. Vorbesc învățații despre mântuirea prin jertfă și despre jertfa unora pentru mântuirea tuturor. Și cum ar fi pentru iobagi să-i jertfească pe boieri? Iobagul stă de-o parte și cugetă că dacă te bagi în troacă, te mănâncă porcii. Iobagul e înțelept.

Grohăituri senatoriale

Senatorul Cătălin Voicu nu este porc. Din nefericire pentru el, este doar un boier care cântărește cât doi vieri zdraveni. Din nefericire pentru noi, este un boier care se poartă după obiceiul purtătorilor de rât și a scăpat teafăr de valul gripei porcine. L-au tăiat procurorii în prag de Paști, că n-au înhățat altul cu figură mai de miel. Spun arnăuții că ar fi avut un jude sau doi prin care mânărea legea, ca să se căpătuiască din averile altora. Puneai doi-trei galbeni în troaca senatorului și scăpai de temnița domniei. Ba mai mult, cică mai tot boieretul din sfatul domnesc i-ar fi pupat copita lui Voicu pentru mici aranjamente. Păi și dacă-i așa, de ce nu i-a băgat nimeni și pe ei la tăiere? Să fie doar porcul vinovat că i-a uns pe dregători, sau toată ciurda de dihănii care l-au folosit?

Voicu nu este cu nimic mai vinovat decât sistemul care l-a creat. Procurorii s-au pregătit de tăierea unui porc, dar în porcărie nu-și bagă nimeni nasul. Spun arnăuții, că dihania coruptă urma să fie pusă în domnie peste Interne. Adică să fie ministrul arnăuților, culmea chiar sub ascultarea piticului Boc, când li se înfrățiseră partidele. Și dacă ar fi fost să fie așa, scăpa cu șoriciul neatins. Bașca se pregătea chiar el să-i vâre pe alții în temniță, după cum însuși grohăia în urechea unui boieruț: „Am Poliția, vreau să-l arestez pe Onțanu, vreau să-i fac dosare lu’ Oprea. Merge șnur! Pentru că eu sunt singuru’ personaj care am toată conexiunea în mână, și-ai văzut că Procuratura, în Justiție și… Colegule, ascultă ce-ți spun! Dacă mă duc acolo, în trei ani de zile pot face toată rețeaua din România! Acu’, dacă pierdem alegerile, rețeaua e în funcțiune. Ai rețea, reziști ca să facem gherila urbană”.

Urâre vorbe, strașnici apucături. Și dacă ar fi după voința haiducului, s-ar face ocnă din Casa Poporului și mănăstire în Cotroceni.

Își bagă râtul în Parlament

Teo Trandafir nu este scroafă, deși are șoriciul gros și slănina multă. Iacă că își dă tot interesul să devină una. După ce a grohăit pe la toate televiziunile populare, vrea să-și bage coada încovrigată la o tribună mai înaltă, ca să fie mai aproape de boierie. Mai nou, și-a pregătit râtul pentru o candidatură de deputăție în Colegiul 19 al Bucureștilor.

„Dacă te uiți despre ce vorbesc politicienii astăzi, te iei cu mâinile de cap. Numai teme neimportante pentru cetățeni. Cred că tot mai mulți oameni, care înțeleg nevoile celor de lângă ei, ar trebui să se implice în politică”. Păi duduia se pricepe la nevoile iobagilor, că deh, știe cum să-i facă să nu-și mute nasul din fața televizorului. Oare se pricepe și la teme importante, după cum spune? În afară de rețete de slăbit, chestiuni amoroase cu vedete și dansatoare simpatice n-am zărit ceva mai acătării. Cică ar fi trebuit să candideze și Arșinel, dar a refuzat. Păcat! Am fi avut un circ complet.

Din toată nebunia asta, haiducul pricepe că-n ograda lui vodă Băsescu nu mai sunt boieri întregi la minte și iacă așa ajung toți circarii să se ocupe de treburile domnești. Primul a fost bufonul pitic Boc, care a ajuns boier peste boieri. I-a urmat blonda Udrea, care a ajuns boieroaică peste turism și averi de la străinii din UE. Lista-i plină de zevzeci și țara geme de prostie. Nici măcar zănaticul de Carol al II-lea nu și-a pus amanta și bufonul în dregătorie.

Porcării televizate

Boc este pitic, deci nu are cum să fie porc. Iată că-și dă tot interesul. Iobagii nehaliți și supărați pe viață își mai vărsau amarul căscând ochii la un meci de fotbal. Boc și-a zis să pună capăt plăcerilor iobăgimii și a cerut TVR-ului să scoată Liga Campionilor din grila de programe și să-l pună pe el într-o emisiune săptămânală, senzațională și în direct. Chipurile pentru a vorbi muritorilor de rând despre „dificultățile crizei și măsurile de combatere ale acestui fenomen”. Așa că în fiecare miercuri, după ora 20:00, bufonul domnesc ar trebui să-și exerseze grohăiturile, spre încântarea poporului. Cei din conducerea TVR au vrut să-l trimită la plimbare, dar Boc a invocat o lege aiurită (41/1994) și i-a pus cu botul pe labe. Iată cum vom asista la meciuri de grohăială. Și parcă tot fotbalul era mai bun.

Și că tot veni vorba despre porcăriile piticului. S-a pus pe jupuit amărâții, care suferă acum în criză economică, pentru că boierii au golit vistieria. În schimb, îi pupă mâna unui bancher străin de la FMI, Dominique Strauss Kahn și îl asigură că are el grijă ca iobagii să sufere și mai mult. Pregătește niște legi care chipurile „sunt aspre cu prezentul, dar corecte cu viitorul României, corecte cu viitorul a 22 de milioane de români”. Care români fârtate? Oare mai rămâne cineva teafăr după criză?

IOBAGII VOR TĂIEREA PORCILOR

CA SĂ VADĂ CUM CUGETĂ IOBAGII, BOIERII O MAI PUN DE CÂTE UN STUDIU SOCIOLOGIC. DAR NICIODATĂ NU ASCULTĂ DE CUGETUL POPORULUI. AȘA AU AFLAT CĂ 9 DIN 10 ROMÂNI VOR REINTRODUCEREA PEDEPSEI CAPITALE ȘI ÎNCHISOARE PENTRU CEI CARE CRITICA RELIGIA ORTODOXĂ. CEI DIN ASOCIAȚIA PRODEMOCRAȚIA (APD), UN AMESTEC DE SLUGI ȘI BOIERI, CARE FAC ASCULTARE DE STRĂINI AU VRUT SĂ VADĂ CÂT DE CUMINȚI SUNT ROMÂNII. ȘI AU AFLAT CĂ NU SUNT CUMINȚI DE LOC. ROMÂNILOR LE STĂ GÂNDUL LA RĂZBUNARE ȘI LA SCHINGIUIRI CRUNTE PENTRU ZEVZECI, AȘA SE ARATĂ ÎN STUDIUL CARE A FOST EFECTUAT ÎN PERIOADA 24-27 MARTIE.

CICĂ 91% DINTRE ROMÂNI AR ALEGE REINTRODUCEREA PEDEPSEI CU MOARTEA. ORICUM, RESTUL SUNT INFRACTORI. 94% DINTRE EI AR OPTA PENTRU ALUNGAREA DIN ȚARĂ A ȚIGANILOR CARE COMIT INFRACȚIUNI PE ALTE MELEAGURI. 89% AR OPTA PENTRU RETRAGEREA CETĂȚENIEI CELOR CARE CER AUTONOMIA ȚINUTULUI SECUIESC, IAR 88% VOR BĂGAREA LA TEMNIȚĂ A CELOR CARE CRITICĂ RELIGIA ORTODOXĂ.

IATĂ CE VOR IOBAGII. OARE ÎI ASCULTĂ CINEVA?

Comentarii

comments powered by Disqus