Bornele Diktatului de la Viena. Euroregiunile economice

Românii au prostul obicei de a-și uita, mereu, trecutul – și, deci, sunt condamnați să repete greșelile, mereu - să facă atâtea cucuie, până ce ori vor învăța să respecte istoria („pașii Lui Dumnezeu pe pământ”), ori dispărea-vor din Planul Divin (Aminul proorocea asta, în cazul uitării ca diagnostic al degenerării de Duh și al disprețuirii Misiunii Divine, ca Neam).

Încă din 3 octombrie 2007, ziarul Gândul anunța, sub titlul Proiect secret: „UDMR redesenează România în 15 euroregiuni” (cf. art. Raluca Dumitriu, din 3 oct. 2007): „Surse din cadrul UDMR ne-au precizat că autorul hărții redesenate a României pe regiuni de dezvoltare este István Csutak, fost secretar de stat în Ministerul Integrării Europene și actual consilier al lui Iuliu Winkler, candidat la euroalegeri. Criteriile pe care s-a bazat împărțirea pe 15 regiuni au privit numărul de locuitori și nivelul de dezvoltare a județelor. Conform surselor citate, o regiune trebuie să aibă, în viziunea UDMR, între 700 de mii și 3 milioane de locuitori.

De asemenea, au fost «grupate» județele sărace cu cele și mai sărace, iar cele bogate cu cele și mai bogate. «Actualele regiuni economice sunt prea mari și împărțite artificial. După proiectul nostru, cele 15 regiuni ar putea absorbi mai multe fonduri europene», ne-a declarat senatorul Gyorgy Frunda, primul pe lista UDMR pentru scrutinul european. Dacă în Ardeal, restructurarea județelor s-a făcut în jurul nucleului Harghita-Covasna-Mureș, în restul țării împărțirea pare destul de haotică. De pildă, județul Constanța apare în aceeași regiune de dezvoltare cu Vrancea.”

Credem că orice român de bună-credință, și care nu are capul între umeri, doar pe post de…„parapluie”, își dă seama că:

1 - proiectul nu este „operă comună”, româno-maghiară, ci exprimă doar UN SINGUR ȘI OBSESIV PUNCT DE VEDERE: pe cel maghiar… (cum citirăți, autorul UNIC al „hărții redesenate a României pe regiuni de dezvoltare” este dl Istvan Csutak!);

2 - interesul ungurimii este concentrat, fără doar și poate, pe zona Ardealului, din moment ce, în rest, Vrancea și Constanța devin… „surate întru economie”!;

3 - de observat „apăsarea sufletească” de care bolesc ungurii: „nucleul Harghita-Covasna-Mureș” … - și… „NUMĂRUL” – de oameni și ani! Termenul de finalizare al procesului de dezmembrare, pe… pretexte economice, a României: anul 2013…!!! Urâtă cifră… Și:

4 - interesul este să „adune” maghiarimea românească (din zonele cu preponderență etnică maghiară) într-o „falangă”, atât pentru scopul, deocamdată mascat de subterfugii parlamentariste „subțiri”, de a desprinde, total, definitiv și irevocabil, regiunile ungurești de România (este și ăsta un mod, extrem de eficient, de a submina, brutal, deciziile Trianonului…), cât și pentru obținere de fonduri europene, discriminatoriu, în raport cu județele populate preponderant de români…: „Conform surselor citate, o regiune trebuie să aibă, în viziunea UDMR, între 700 de mii și 3 milioane de locuitori (s.n.).

De asemenea, au fost «grupate» județele sărace cu cele și mai sărace, iar cele bogate cu cele și mai bogate. «Actualele regiuni economice sunt prea mari și împărțite artificial. După proiectul nostru, cele 15 regiuni ar putea absorbi mai multe fonduri europene»” – zice bârfitorul și incriminatorul numărul 2 al României, la Strasbourg-Bruxelles-Luxembourg, dl György Frunda.

Primul loc, INTANGIBIL (pe lista denigratorilor și hulitorilor de Românie, de unde-și mănâncă „pâinea cea de toate zilele”…), este al pastorului Tökes…! – …pe amândoi, i-au trimis în Parlamentul UE trădările continuate ale politicienilor români și cele repetate ale dlui TRAIAN BĂSESCU…: a nu se uita voturile date (prin comandă de partid, la PD-L!), la europarlamentare, dușmanului numărul UNU al României (manifestat, „pe față”, dinăuntru și dinafară!), pentru a-și continua opera de denigrare/„bălăcărire” a României – în județe care n-au etnici maghiari decât ca… turiști: Vaslui, Botoșani etc.).

…„De unde Traian Băsescu se bătea cu pumnul în piept anul trecut că Ținutul Secuiesc e o bazaconie și că nu se poate întâmpla nimic, românii să stea liniștiți, iată că anul acesta, împreunâ cu PDL, a aprobat tacit regiunea maghiarimii. Iată ce spunea Băsescu în februarie anul trecut, chiar la Budapesta, la întrebarea unui ziarist maghiar: „Ținutul Secuiesc nu va fi niciodată autonom în România, iar nici un politician român nu va permite încălcarea Constituției, care prevede că statul nostru este național, unitar și suveran”. Uite că PDL și UDMR au făcut deja primul pas spre a permite autonomia. UDMR a mulțumit frumos și a trecut la acțiune. Politicienii UDMR nu ascund faptul că noua organizare administrativă a României este un prilej pentru formarea de „regiuni de dezvoltare secuiești”. Borboly Csaba, șeful Consiliului Județean Harghita recunoaște într-o declarație dată cotidianului maghiar Kronika că „dezvoltarea în comun a regiunii este un pas mai departe în gestionarea propriului destin”, adică a obținerii autonomiei așa-zisului „ținut secuiesc” - scrie, în revista online Bad Politics, Mihail Făgărășanu. Sursa: Agenția de Investigații Media. Până și un pedelist ajunge să condamne public mașinațiunile trădării „șefului” său, înțeles cu ungurii, pentru voturi: „Senatorul PD-L Iulian Urban, contrar opiniei generale din grupul său parlamentar a explicat mecanismul acestei aprobări tacite a proiectului de lege UDMR, adică fără votul efectiv al senatorilor: «Asta înseamnă că s-a împlinit termenul legal până la care Plenul Senatului trebuia să dezbată acest proiect de lege. În mod evident și hilar, parlamentarii de etnie maghiară au făcut o lege care regionalizează România, și care creează o regiune care este primul pas către autonomia teritorială. Jenant mi se pare modul în care s-a ajuns aici. Pentru că, la începutul ședinței Senatului, reprezentantul Guvernului (un secretar de stat de etnie maghiară) nu era prezent la dezbateri și s-a cerut să nu se dezbată legea fără ca el să fie prezent, astfel încât a fost lăsată la urmă. Pe la 12:30 când s-a cerut să se ia în dezbatere proiectul de lege, în mod jenant parlamentarii UDMR părăsiseră sala de plen, rămânând liderul lor de grup care a cerut să se constate că nu mai există cvorum de ședință. S-a ajuns la această situație în care o lege care trebuia dezbătută în plenul Senatului, a trecut prin adoptare tacită»”.

Ce-i mai umilitor pentru adormiții români este că nici parlamentarii UDMR nu se mai ascund – ceea ce demonstrează cât preț pun ei pe demnitatea și forța românească de reacție vitalistă: „Liderul UDMR Harghita, Borboly Csaba, a declarat franc pentru ziarul Kronika, din Ungaria: «Acest proiect de lege urmărește formarea unor regiuni de dezvoltare secuiești, ca prim pas pentru obținerea autonomiei pe criterii etnice (s.n.). Este un pas logic în faptul că cele trei județe, Harghita, Covasna si Mureș formează o regiune, pentru a forma o regiune de dezvoltare după principiul euroregiunilor. În Uniunea Europeană, regiunea are scopul de a ajuta județele mai puțin avansate, dar acest lucru ar fi posibil doar în cazul în care forțele sunt echilibrate în cadrul unei regiuni. În județele Harghita, Covasna și Mureș este omogenă istoria etnică, cultură, și chiar a economiei, dezvoltarea în comun a regiunii este un pas mai departe în gestionarea propriului destin»”.

…Avea mare dreptate vlădica Ioan Selejan: „… statul român nu are nicio strategie pentru acest spațiu și pentru românii din Harghita și Covasna. Nu am văzut o strategie de integrare totală a acestor județe în România. Parcă n-am fi integrați încă în România! Mai bine zis, statul are o strategie zero în acest sens. Județele Harghita și Covasna sunt o Insulă a Șerpilor în centrul României, care nu prezintă niciun interes pentru București. Nu, pentru că suntem numai 100.000 de români în cele două județe și oferim voturi cam puține. Când am pierdut adevărata Insulă a Șerpilor, în jurul căreia mustește petrolul, statul român n-a făcut nimic, că n-a putut. Nimic nu face nici acum, deși poate. (…) De aceea, mă întreb: oare politicienii români nu au învățat nimic din pierderea Insulei Șerpilor? N-au învățat din pierderea altor teritorii care nu mai sunt la ora actuală în România? Oare nu știu că orice palmă de pământ al țării are, la un moment dat, o valoare inestimabilă? Uitați-vă în Orient și în partea de nord a Africii. Se duc acolo lupte pentru pustiu. Un european nu înțelege cum se bat acolo pentru o imensitate de pustiu. Ei, iată, au simțit că acela este pământul lor și trebuie apărat. Abia mai târziu au aflat că stau pe o imensă mare de petrol” (cf. I.P.S. Ioan Selejan, Episcopul Covasnei și Harghitei, în motto-ul cărții lui Ion Longin Popescu, O Insulă a Șerpilor în inima României – despre soarta românilor din Harghita și Covasna, București, 2006).

…De fapt, netrebnicii și trădătorii guvernanți ai României vor să refacă, azi, ceea ce „tiranul” Nicolae Ceaușescu a des-făcut, tocmai pentru a descuraja valul de iredentism dement-agresiv al maghiarilor: Regiunea Autonomă Maghiară (în maghiară Magyar Autonóm Tartomány), cunoscută și ca Regiunea Mureș-Autonomă Maghiară, cu reședința la Târgu Mureș - o regiune care a existat în România între septembrie 1952 și februarie 1968, compusă dintr-un teritoriu locuit de o majoritate secuiască. Între 1952-1968, întinderea regiunii a fost de aprox. 13.550 km2, iar populația număra cca. 730.000 locuitori. Limba oficială a regiunii a fost maghiara. Ungurii de atunci și-au extrapolat obrăznicia, până pe… malul Mării Negre: la Eforie Nord, mureai de foame, la restaurant, unde chelnerii unguri nu te serveau decât dacă vorbeai ungurește! Regiunea Autonomă Maghiară a fost aproximativ corespunzătoare cu Ținutul Secuiesc.

…Scriitorul Ion Coja sublinia, foarte exact, într-o emisiune televizată (din 2 martie 2010), că linia care demarcă euroregiunile așa-zis „economice”, conținându-i pe maghiarii din centrul României (abia acum ne-am dumirit de ce fusese smuls mijlocul cu stema, al drapelului românesc, la așa-zisa „revoluție”, pornită de la ușa pastorului Tökes: se marca, practic de atunci chiar, „pohta” maghiară, de a destrăma România, DIN MIJLOCUL EI, înspre granița Sătmarului…) ESTE TRASATĂ, DE FAPT, PE BORNELE CARE DELIMITAU ARDEALUL HOTHYST (NORDUL ARDEALULUI, CĂPĂTAT DE UNGURI PRIN DIKTATUL INSTRUMENTAT DE HITLER ȘI MUSSOLINI, LA VIENA…!).

…E bine să ne amintim (dacă mai avem cu ce!) că, în 1997, a existat o „criză politică” (nerecunoscută de autoritățile „statului român”! …dacă mai există așa ceva!!!), atunci când, Emil Constantinescu l-a trimis pe consilierul său de la Cotroceni, pe Remus Opriș, acesta din urmă n-a avut voie (din ordin secuiesc!!!) să se coboare din mașină!!! A dormit, în noaptea aceea, în autoturismul „proprietate personală”… Era, încă de pe atunci, „Szeklerland”… Dar nimeni n-a aprofundat, cu seriozitate, problema!!! Ca și acum, cu „pre-parlamentul secuiesc”, și atunci, doar au „măcăit”… unii și alții.

… „Ei, și voi! Chiar luați toate fleacurile în serios???!!!” …Mda, ar cam trebui să începem să le luăm… pentru că alții au început de mult să le ia…

Ungaria Mare și Noul Imperiu Habsburgic nu sunt o poveste de adormit copiii…!

…Deci, bravi români, care, oricât vă scutură cineva, dormiți, dormiți înainte, fără nicio străbatere de fiori ai vreunei griji (probabil că veți dormi, comod și fără frământări de conștiință, și în temnița în care neo-horthyștii de azi vor azvârli România… „somn ușor”, dacă vă rabdă Bunul Dumnezeu!), și voi, curajoșilor istorici, care lăsați istoria să fie falsificată, uitată, aneantizată, sub nasul vostru… - cred că ar fi cazul să vă reamintesc măcar câte ceva din mentalul maghiar, de la 1939 – dar și comparând mentalul maghiar de atunci cu mentalul maghiar al anului de grație 2010 (…și nu vom cita din politicienii anului 2010, ci din „înalți cărturari maghiari”… vom cita însă, firește, doar ceea ce rabdă hârtia, fără să roșească…).

1. LA 1939: „Programul de exterminare a populației românești din nord-vestul Ardealului a fost inițiat și teoretizat sub semnătura lui Dücsö Csaba, într-o broșură apărută în 1939, un an înainte de Apocalipsul din 1940 - sub titlul „NINCS KEGYELEM!” (FĂRĂ ÎNDURARE!). Iată, pe scurt, ce cuprindea acest manifest al crimei: «Nația ungară este cea mai splendidă realizare a rasei dominante mongole, care nu cunoaște decât victoria. În noi fierbe sângele lui Attila, al lui Arpad și al lui Gingishan»”. Dücsö Csaba citează cuvintele leventului Torday, care se adresează prietenei sale Piroska: „Eu nu aștept să vină răzbunarea. Nu aștept! Voi suprima pe fiecare valah ce-mi iese în cale! Pe fiecare îl voi suprima! Nu va fi îndurare. Voi aprinde satele noaptea – satele valahe! Voi trage în sabie toată populația; voi otrăvi toate fântânile și voi ucide până și copiii din leagăn; în genere, voi distruge acest neam! Pentru nimeni nu va fi nici o milă” (cf. Dücsö Csaba, NINCS KEGYELEM – Atila, Amos, Arpad ivadeka fel ay ù honfoglalàsra! Budapest, 1939, tavasza, p. 156).

Consecințele Diktatului – de care „marii jurnaliști” români, preocupați zilele astea, până peste cap, de prelații Bisericii Ortodoxe Române – nici nu-și mai amintesc – au fost catastrofale pentru populația românească: jandarmeria horthystă, Magyar Kiràlyi Rendörseg (Poliția Regală maghiară), armata, instanțele judecătorești și administrative s-au comportat fără scrupule, recurgând la orice metode, de la intimidare, dislocări și internări în lagăre și închisori, la deznaționalizare, teroare și asasinate.

În cartea intitulată LES ASSASINATS, publicistul american Milton G. Lehrer a scris pe larg despre atrocitățile comise de trupele horthyste în comuna Trăznea: „Comuna Trăznea a fost ocupată de trupele ungurești la 9 septembrie 1940. Ca și când armata de ocupație ar fi executat un ordin primit, îndată ce satul a fost invadat de soldați, un veritabil potop de foc și sânge s-a abătut asupra lui. Toate armele moderne au fost utilizate pentru a satisface instinctele brutale: puști, mitraliere, grenade și tunuri. După ce au fost trase primele salve, soldații au pătruns în case și au asasinat pe oricine găseau în calea lor, incendiind casele. Cazul preotului român Traian Costea, care, după ce a primit un glonte în cap, a fost tras pe galeria de lemn a presbiterului – căruia i-au dat foc și care a ars în întregime, împreună cu cadavrul preotului – este tipic… După încetarea focului de arme, ungurii au pus mâna pe copiii de români și de vii îi aruncau în văpaia focului (caselor care ardeau – n.a.), arzând de vii în chinuri groaznice…” (Arhiva MIAP, fond documentar, dosar nr. 541, vol. 122).

Rezultatul masacrelor: în comuna Trăznea, 263 de români, iar în comuna Ip 157 de români (copii, femei, bărbați, tineri și bătrâni).

Din nefericire, localitățile menționate sunt doar două dintre cazuri, referitor la atrocitățile trupelor de ocupație horthyste exprimându-se și marele savant Nicolae Iorga, în articolul Rezultatul, publicat la 24 septembrie 1940: „Ce s-a petrecut acolo, la luarea în stăpânire de armata și administrația ungară, sub ochii ei și fără nicio încercare de a o opri, ba chiar cu binevoitorul ei concurs, întrece orice închipuire și se poate pune alături de cele mai groaznice scene din vremea năvălirilor barbare: spânzurări cu capul în jos, răstigniri, baterea cuielor în cap, presărarea cu var nestins a rănilor au fost semnele civilizației poporului care s-a dezonorat prin asemenea acte…. Fac apel a nu se clinti nici un fir de păr din capul unui cetățean maghiar al României. E cea mai teribilă pedeapsă ce putem da chinuitorilor și asasinilor”. (Arhivele MIAP, fond documentar, dosar nr. 387, vol. I, p.193).

Vă întrebați, stimați cititori, pentru ce am amintit de aceste atrocități? Răspunsul este simplu: ni se impune să nu uităm ororile ultimei conflagrații mondiale ale căror victime au fost evreii, dar suntem sfătuiți să ștergem din memorie, să fim toleranți cu crimele comise împotriva românilor, altfel devenim rasiști (Sic!).

2. …ÎN ANUL DE GRAȚIE 2010, luna lui februarie/făurar, o scrisoare a unui șef de editură/revistă maghiar, ORIGINAR DIN ARDEAL, către un intelectual și urmaș de intelectuali români (cine nu crede în autenticitatea celor citate de noi - selectiv, din pricina grobianității scabroase a limbajului! - și păstrând… „ortografia”… - este invitat să ne facă o vizită, pentru a-i pune la dispoziție… „docomentul”!) – …doar nuanțele diferă, nu și… sentimentul „de bază” și violența delirantă, comparativ cu textul lui Dücsö Csaba : „Romanule puturos (…). Toată nația ta e cunoscută pentru furat în întreaga lume. (…). Să-mi bag p… în gâtu măti animal român ce ești (…) dobitoc balcanic. (…). F… gâtu măti de român înpuțit! Dute-n p… măti animalule. (…)Eu am fugit din Romania în timpul lui Ceaușescu, și am urât țara aia din toata inima (…). Cu toată ura mea față de români(…)” . Și… „amicul”, maghiar semi-analfabet, semnează! Senin și curajos.

…Măcar ăsta a avut temeritatea (?!) să spună, „verde-n față”, ce gândește despre noi, „puturoșii de români”…

…Dar, din păcate, nu toți sunt sinceri, precum „individul” sus-citat de noi: cam astea-s și gândurile celorlalți unguri, dar ei sunt foc de discreto-tăcuți - și doar… fac. Fac „pași mici și decisivo-ireversibili”. Fac, și abia apoi vorbesc, „dând cu sâc la Isarlâk”… unui neam (acesta al nostru, care, de la Dumnezeu și de milenii, avea nu misiunea să-și pună carnea sub șa, să se frăgezească, CI SĂ SALVEZE SUFLETUL LUMII… - dar, nu știu cum a lucrat dracul, de s-au pierdut, tot Frumosul și toată Măreția, undeva, pe drum… - pe drumul dintre ALTAR și… sufragerie!). Hei, da, dar ungurii ăștia nu-s „puturoși” precum valaho-balcanicii, ei (chiar de n-au temei sfânt de Misiune Dumnezeiască, ȘI-L INVENTEAZĂ, CÂT AI BATE DIN PALME!): așa cum îi auziți/vedeți, spurcați la suflet și la gură cum sunt, ei fac totul pentru ca să rectifice RADICAL, prin schimbarea „ponderii politico-etnice”, caracterul locuitorilor Ardealului… poate și al României, că paranoia iredentistă e „tare” mare, și nu-i monopol unguresc! – … cam la fel „sună” și gândurile „sofioților”, sau ale „cazacilor”… - iar grănicerii sârbi, de la „chestiunea americană”, din 1999, când i-am cam trădat, prin iresponsabilul Emil Constantinescu și perversul Adrian Severin (Ministrul său de Externe și nepotul lui Saul Bruckner/Silviu Brucan, urmaș de rabini basarabeni…), când prind un român care vrea să ajungă în Italia pe la ei, întâi și-ntâi au grijă să-l scuipe-ntre ochi, pentru ca abia apoi să se folosească, față de „puturosul” valah, de limbajul „academic”, utilizat de ungurul sus-citat de noi: „Rumânskaia kurva!”

…Dormiți, fraților români, dormiți somnul cel atât de dulce… Numai să nu vă trezească, în curând, ceva șuierături de bazooka ori cutremur de tancuri… ȘI RĂCEALĂ DE LANȚURI DE LAGĂR!!! „UNGARIA MARE REDIVIVA!” - …și bornele de la 1940 folosesc, de minune, scopurilor maghiare, de la 2010: marchează exact rigiditatea demonică a limitelor aceluiași lagăr de sclavi, de care n-am știut să scăpăm, învățând din pățaniile noastre istorice, exasperant repetate. Noi, firește, putem da vina pe U.E… dar (parafrazându-l pe „multpățitul” Alexandru Vlahuță) trădarea stă cu… președintele, DAR ȘI CU NOI, IRESPONSABILII, „la masă”!

…Mda. „Nu-i mare tragedie…” - în definitiv, oricât rău vom vedea și crea, în țara noastră, tragedia nu se va ivi, pentru ochii noștri cei cârpiți de somn… DE NICĂIERI: „E BINE AȘA RĂU!” După ce vă veți uita pe geam, scărpinându-vă în tur, nedumiriți, dar nici cu cine știe ce dorință de dumirire… - vă veți culca la loc. Și veți adormi, iarăși, zâmbitori precum drogații și maneliștii voluptuos osteniți, cu euroi pe frunte, rămași acolo să spânzure, de la nunta profesorilor universitari… cea de azi-noapte.

Comentarii

comments powered by Disqus