Străinul nu te crește, oricare ar fi el

Pornind de la înțelepciunea românului vechi și a celui nou nerisipit pot spune că agresiunea asupra românilor continuă și îmi mențin permanent gândul că marele rău al românilor nu vine de la români, ci de la alții a căror vrere nu am înțeles-o în mod structural și nu am digerat-o pentru că se bazează doar pe cotropire, tâlhărire și alte practici de supunere a altora, eminamente antihristice.

În zilele acestea, când atacul asupra noastră vine și din vest și din est cu complicitatea celor care zic că ne conduc, este mai evident ca niciodată că nimeni nu ne este prieten, ceea ce am spus de nenumărate ori, așa cum au spus-o și Sfinții noștri Părinți. Noi românii îl avem pe Dumnezeu prieten, pe Hristos sau altfel spus: România mai funcționează doar cu autorizație de la Dumnezeu.

De la început trebuie să facem distincție între români și cei care au condus și conduc România, cu precădere în ultimii 32 de ani. Niciunii dintre cei care au condus și conduc România și poporul român, de multă vreme chiar, nu ne reprezintă interesele, vrerile, jalbele și nevoile.

Mai jos o să arăt la ce a dus lipsa de reprezentativitate, responsabilitate și transparență adică la vedere, cu asumare a votului românului.

Lipsa de reprezentativitate prin necreditarea prin vot în ultimii ani, a celor aleși dar nealeși în fond, a dus și va duce la participarea noastră ca popor la tot felul de genociduri – era covidioată, la tot felul de alianțe militare cu armate străine (condiția impusă a fost ca noi să nu mai avem armată), la multe cotropiri, tâlhării făcute de unii în numele nostru și de pe urma noastră. Pentru orice au făcut rău în numele poporului și împotriva lui nu au răspuns cu nimic în fața nimănui, asta înseamnă lipsă de responsabilitate cronică a politicianului. Votul secret este instrumentul prin care tu votezi și iese cel care vrea sistemul. Care român ar fi de acord cu astea, dacă ar fi întrebat cinstit? Întrebarea cinstită are și răspunsul cinstit și acesta este votul asumat, nesecret, deschis, publicat în ziar a doua zi. Nu avem acest sistem dar îl putem avea dacă îl vrem, dacă vrem ca românul să participe la decizia asupra sorții sale. Vocile (și nu puține) spun: da, ideea este frumoasă, aveți dreptate pe fond, dar este o utopie. Așa zic și azi despre Eminescu-politic că era prea idealist, prea utopic, are dreptate și azi dar nu se poate… Tot ce este bun pentru români, ceea ce ar fi în acord structural genetic cu ei este prea idealist, utopic, nu se vrea (verb care nu poate fi impersonal, ca și a fura - s-a furat). Oare? Vă spun eu, și știți și simțiți cu toții, noi de-a lungul istoriei nu am generat niciun război cu alte neamuri, decât să ne apărăm. Războaiele de orice tip: ideologice, furtișaguri economice, cibernetice, cu trupe sunt pentru tâlhărire și cotropire. Noi ne-am văzut de pâinea și țarina noastră în comuniune cu Dumnezeu. Dumnezeu dă bogății continuu și continue acestui popor modest și binecuvântat, pentru a ne încerca spre mântuire și din acest motiv suntem atacați din toate punctele cardinale prin trădarea celor care se autointitulează conducătorii unui popor despre ale cărei trăiri și idealuri nu au habar. Sunt suficiente daniile reale și plățile făcute pentru liniște ale poporului român, precum și „daniile” făcute de satrapii conducători ai poporului român din care se hrănesc mulți străini și tânjesc mulți alții. De aceea, se pare că pe coliva făcută de români se înmulțesc bomboanele.

Alianțele europene sunt făcute pentru prosperitate, da chiar așa sunt, dar nu pentru prosperitatea noastră. Doar în ultimii doi ani se vede clar ce dinți ascuțiți și otrăvitori au deciziile de la Bruxelles asupra vieții noastre. O tâlhărie fățișă asupra vieții și muncii noastre sub deviza „salvării”. De-a lungul istoriei am fost mereu „salvați”, unii ne-au salvat de bogății la pachet cu teritorii, unii doar de resursele strategice și mai recent ne „salvează” mediul înconjurător prin exterminarea noastră.

Alianțele militare, în care suntem părtași fără ca noi să fi participat la asta, sunt alianțe făcute cu condiția ca noi să nu avem armată. Ce fel de conducător este acela care face acest lucru? Conducătorul cui? A da, este un reprezentant al unor interese și puteri exterioare care amăgește și fură un popor pentru unii, nu știm cine, niște străini. Acest lucru îl face toată clasa politică de 32 de ani până azi. Căutați-i și o să vedeți că niciunul nu este român sau este risipit demult din simțirea creștin-ortodoxă-românească.

Străinul, oricare este și va fi, nu ne va crește, adică nu se va îngriji de bunăstarea noastră trupească și sufletească. Inteligența, intuiția, credința românului pe care eu le definesc cu totul bunul simț românesc ne spune că tot ce se întâmplă astăzi, așa zis în numele nostru, nu este în numele nostru ci și mai mult este împotriva noastră. Noi, ca și creștini știm că nici lor n-o să le ajute la mântuire ceea ce fac, dar orizontul nostru de îngrijire, trăire și ajutor trebuie să fie față de cel de aproape, de cei de lângă noi, de cei care sunt mereu striviți, nu pentru că sunt proști, neputincioși sau cum mai spurcă unii românii, ci pentru că suntem cinstiți, răbdători, muncitori, credincioși și mințiți și împiedicați de sute de ani să avem o reprezentare de jure și de facto a noastră românească.

Eu cred că este momentul să ne gândim cu toții cum vrem să fie un sistem prin care românii să-și reprezinte interesele în mod real pe plan intern și extern. Ce ai putut face ieri nu poți face azi. Ce poți face azi, nu poți face mâine.

Dar până la sfârșitul vremurilor se mai poate face ceva, întotdeauna!

Străin e vestul/ străin e estul/ străin e cel ce ne conduce/ străin cu toți voi fi și eu/ dar mai puțin cu Dumnezeu/ Cel ce a fost și e mereu/ Tatăl poporului meu.

Comentarii

comments powered by Disqus