Mitropolitul Nicolae din Filipupoleos (Patriarhia Bulgariei): „Declarația lui Elton John reprezintă o blasfemie”

Iată mai jos reacția puternică pe care a exprimat-o mitropolitul Nicolae din Filipupoleos (Patriarhia Bulgariei) față de declarațiile provocatoare ale compozitorului de muzică pop Elton John pe care acesta le-a făcut într-un interviu în ziarul „Parade” din Statele Unite ale Americii.

Declarația provocatoare a lui Elton John spune următoarele: „Cred că Iisus a fost un gay milostiv, un homosexual foarte deștept care a înțeles problemele oamenilor”.

Reacția mitropolitului Nicolae din Filipupoleos a apărut imediat, caracterizînd declarația lui Elton John ca fiind: Blasfemie.

În mod concret, mitropolitul Nicolae a subliniat că: „Declarația lui Elton John este blasfemie. Aceasta este o provocare și o mare ispită pentru creștinii din întreaga lume, mai ales astăzi, cînd parcurgem prima săptămînă a Postului Mare, cînd toți credincioșii se căiesc și se curăță de păcatele lor”.

„În opoziție cu omul acesta, care se mîndrește cu păcatele lui și nu se referă la orice om, ci la Iisus Hristos, despre care Evanghelia spune „Și voi știți că El S-a arătat ca să ridice păcatele și păcat în El nu este” (I Ioan 3:5), a continuat mitropolitul Nicolae.

De asemenea, mitropolitul Nicolae a declarat: „Faptul că mijloacele mass-media scot în evidență astfel de concepții denaturate, arată cît de adînc s-a scufundat lumea de astăzi în păcat, dar și cît de mult a scos din viața ei adevărul real. Concubinajul este păcat, dar cel mai greu păcat este homosexualitatea”.

Concluzionînd, mitropolitul Nicolae a subliniat faptul că: „Nu știți, oare, că nedrepții nu vor moșteni împărăția lui Dumnezeu? Nu vă amăgiți: Nici desfrînații, nici închinătorii la idoli, nici adulterii, nici malahienii, nici sodomiții, nici furii, nici lacomii, nici bețivii, nici batjocoritorii, nici răpitorii nu vor moșteni împărăția lui Dumnezeu” (I Corinteni 6:9-10)

Traducere E. T. după: romfea.gr

Comentarii

comments powered by Disqus