Codex alimentarius, legea care ne otrăvește

Codex alimentarius, legea care ne otrăvește

Trei miliarde de oameni vor fi uciși de o lege împotriva umanității

Vă mai amintiți de bătrânii de la țară, care în ciuda vârstei erau voinici, surprinzându-i chiar și pe cei tineri? Omul viitorului va diferi complet. Grași, fără vlagă și fără speranța de a mai ajunge la o vârstă înaintată, acesta este portretul urmașilor noștri. Oricât de mult ne-am bate capul, tot nu am reuși să înțelegem de ce organizațiile fundamentale ale lumii moderne se căznesc de zor se ne impună un trai nesănătos.

Și totuși, Organizația Națiunilor Unite cu susținerea Organizației Mondiale a Sănătății aruncă sume impresionante de bani pentru cercetări prin care vor să impună consumul de legume modificate genetic, de lapte și carne cu hormoni, de fructe înmuiate din belșug cu chimicale care ucid lent orice vietate. Ba mai mult, banalele vitamine vor putea fi administrate doar celor foarte bolnavi, iar usturoiul și menta vor deveni droguri de categoria a III-a, ce pot fi comercializate doar de către marile corporații farmaceutice.

Trei miliarde de victime

În 1963, ONU a pus bazele unei comisii pentru impunerea unor practici alimentare așa-zis „corecte”, Comisia Codex Alimentarius. Nu mai puțin de 170 de țări au trebuit să susțină activitatea acestei comisii, al cărei scop este redactarea unui document-normativ de control al alimentelor, care va avea același nume ca și comisia care l-a născocit. Rezultatul a prins contur în urmă cu doi ani, când, s-a născut un document „monstruos” prin care ne va fi interzis mujdeiul de usturoi, iar ceaiul de tei îl vom putea bea doar pe rețetă. În schimb, ni se vor băga pe gât cantități impresionante de soia modificată genetic.

Cercetătorii independenți din Statele Unite au fost primii care s-au opus. Făcând un simplu calcul matematic, dr. Rima Laibow a reușit să arate că în urma lui Codex Alimentarius vor sta trei miliarde de victime umane. Un miliard murind din cauza lipsei de hrana, iar alte două miliarde, din cauza bolilor generate în organism și cauzate de proasta calitate a alimentelor disponibile. Mai multe victime decât într-un potențial război catastrofic.

Chiar și specialiștii români s-au arătat îngroziți de noua născocire.

Prof. Ovidiu Bojor spune într-un interviu apărut în ziarul „Lumina“ din 13 mai 2009: „Dacă citiți ultimul Codex Alimentarius, vă veți îngrozi de legislația care va intra în vigoare. Acesta vrea să înlocuiască toate produsele naturale, cu excepția a 18, cu produse chimice. Până și laptele de vacă va fi interzis, dacă vaca n-a fost tratată cu hormoni de creștere și cu antibiotice. Dar au apărut și reacții foarte puternice împotriva lui, chiar în țara noastră.

Reacțiile au apărut în primul rând din zona societății civile. Dar au reacționat și foarte mulți oameni de știință, cum ar fi Societatea Medicilor din Marea Britanie. De asemenea, acest Codex este combătut și de SUA.

Omul care ne otrăvește

Creierul din spatele Codexului este Dr. Rolf Grossklaus. Un „specialist” care este în solda marilor corporații farmaceutice. Acesta conduce un ONG cu mare influență la ONU, „Codex Committee on Nutrition and Foods for Special Dietary Uses”, și care își permite chiar să susțină că „nutriția nu este relevantă pentru sănătate”

Pare chiar bizar, însă dr. Grossklaus a reușit să declare că nutrienții sunt toxine, în 1994, și a instituit folosirea toxicologiei (Risk Assessment) pentru a preveni ca nutrienții să aibă vreun impact asupra oamenilor care iau suplimente. „Întâmplător”, Dr. Grossklaus este proprietarul companiei care face analizele legate de Risk Assessment și „consiliază” comisiile Codex (CCNFSDU) în aceasta problemă.

Uciși cu premeditare

Codex-ul a deviat mult de la obiectivele sale inițiale, care erau centrate la modul declarativ pe nevoia de a proteja consumatorul prin asigurarea de alimente lipsite de contaminanți și pesticide. În prezent, Codexul decide în realitate nivelurile „acceptabile“ pentru orice: pesticide, la aditivi chimici, alimente modificate genetic și metale grele. Codex-ul lucrează după un set de reguli toxicologice discreționare când vine vorba de controlul alimentelor. Astfel, se bazează pe cercetări făcute asupra toxinelor studiate fiecare izolat și nu ia în considerare totalitatea chimicalelor la care suntem expuși. Tipurile și nivelurile chimicalelor și contaminanților considerate ca „ne-periculoase“ sunt stabilite prin așa-numitul „consens științific internațional“, adică după bunul plac al marilor producători. De fapt, oamenii de știință implicați sunt plătiți și cumpărați de către cele mai mari companii producătoare de alimente și medicamente din lume. Acești oameni de știință stabilesc care alimente modificate genetic pot fi folosite ca hrană (bazându-se pe foarte puține date științifice, dar ascultând fără crâcnire poruncile venite de la stăpânii lor, proprietarii marilor companii producătoare de monștri transgenici) și sunt gata să facă compromisuri în ce privește practicile pe care se bazează agricultura organică. În acest fel, supermarketurile și companiile internaționale de distribuție a alimentelor beneficiază de pe urma prețurilor ridicate, pe care mai ales cei din Vest sunt gata să le plătească pentru a beneficia de hrană „organică“.

Vitamine pe rețetă

De mai mult de 15 ani, Comitetul Codex-ului pentru Nutriție și Alimente pentru Cerințe Dietetice Speciale (CCNACDS) se concentrează pe reducerea dozajelor permise de suplimente alimentare (vitamine și minerale) la nivele extrem de joase.

Acest fapt va determina guvernele să considere tot ceea ce e peste limita stabilită de Codex ca având efect de medicament și ar necesita eliberarea lor numai pe bază de rețetă.

În acest fel, medicina funcțională, nutrițională și integrativă, care folosește doze ridicate de vitamine și minerale în locul medicamentelor convenționale, ar putea fi pusă în pericol.

În teorie e posibil ca suplimentele respective să fie autorizate ca medicamente, dar la un cost prohibitiv pentru multe companii mici care vând produse terapeutice naturale.

Companiile farmaceutice ar putea, în principiu, înregistra suplimentele ca medicamente dar nu vor beneficia prea mult prin vânzarea de produse naturale ne-patentate în locul produselor lor de bază, patentate.

În 2002, o directivă a UE a trecut la limita prin Parlamentul European, o măsură de „armonizare“ a legilor în privința vitaminelor și mineralelor pentru cele atunci 15, acum 27 state membre. Această lege care a fost contestată parțial cu succes de către campania grupului Alianța pentru Sănătate Naturală (ASN) are ca scop să controleze care vitamine și minerale pot fi considerate suplimente alimentare și care sunt dozele maxime care pot fi comercializate.

ASN a reușit să conteste acea parte a legii care era în vigoare, anume ingredientele care vor putea fi folosite. O victorie clară, câștigată la Înalta Curte a Londrei în 2004 și apoi la Curtea Europeană de Justiție de la Luxemburg în 2005, a fost ca formă naturală a vitaminelor și mineralelor să fie socotită ca nefiind scop al directivei (această formă naturală risca să fie abolita ca urmare a costului prea ridicat necesar dovedirii utilizării lor fără riscuri).

Din fericire, aceste componente sunt considerate la ora actuală alimente (și nu medicamente, n.tr.) și dacă de exemplu vrei să consumi carotenoizi concentrați extrași din morcovi sau folat extras din spanac, o să fii afectat de aceleași legi care îl afectează pe aprozaristul care vinde legumele întregi.

Pe măsură ce nivelurile foarte joase permise pentru suplimentele alimentare vor fi implementate, va crește presiunea ca fiecare țară să clasifice suplimentele ca medicamente (în special cele care la un dozaj suficient ar putea fi benefice).

Australia și Canada au implementat deja sisteme de control „alimente ca medicamente“ pentru suplimentele alimentare, iar țări ca Germania sau Danemarca au impus de mulți ani reducerea drastică a dozajelor maxime și anticipează ziua în care celelalte țări europene vor impune aceleași restricții.

Ironia e că tocmai acele țări care au impus doze foarte scăzute de suplimente au fost contestate în justiție ca urmare a faptului că aceste niveluri scăzute contravin Tratatului European și stânjenesc funcționarea pieței europene unice. Dar în viitor cu noile legi care propun armonizarea (reducerea drastică) a nivelurilor de dozaj pentru toate țările membre, astfel de contestări nu vor mai avea loc.

Cine nu se supune… plătește

Mexicul, unde legile au fost destul de permisive, permițând dezvoltarea unei industrii de tratare a cancerului pe căi naturale, este acum forțat să-și înăsprească legislația. Carta de Cooperare Trilaterală semnată de comunitatea economică Mexic-Canada-USA (NAFTA) este mecanismul prin care șurubul se strânge în toate cele trei țări.

Dacă NAFTA intră în vigoare, legile afectând alimentele modificate genetic (GM), aditivii alimentari, pesticidele ș.a. vor fi aliniate la standardele europene prevăzute deja în Codex. Aproape cu siguranță că trecerea de la o poziție anti-GM la una pro-GM în Europa s-a făcut datorită USA și Canadei.

După ce marile blocuri comerciale vor fi aliniate, națiunile mai mici vor fi forțate să danseze cum le cântă Codexul.

În 2005, Codex-ul a aprobat reguli foarte restrictive în ceea ce privește vitaminele și mineralele, reguli care oglindesc directiva europeană pentru suplimente alimentare. Aceasta s-a făcut în ciuda opoziției puternice a unor state că Africa de Sud, China, India și a mai multor organizații de protecție a sănătății.

Un punct important de subliniat e că numai o organizație de protecție a sănătății are statut de observator pe lângă Codex, este vorba de organizația americană Federația Națională de Sănătate. Toate celelalte organizații similare au fost respinse când au aplicat pentru statutul de observator al Codexului.

OMS și-a exprimat nu o dată temerile cu privire la Codex. Țărilor care și-au exprimat de asemenea temerile li s-a spus că nu e obligatoriu să urmeze directivele acestuia. Dar specialiști care cunosc bine Codexul, ca Dr. Robert Verkerk, director științific și executiv al ASN, spune că de fapt „țărilor nu li se spune ce pățesc dacă nu dansează după cum le cântă Codexul. Ele ajung pe mâna polițaiului Codexului, OMC. Ceea ce e de rău având în vedere sancțiunile și amenzile pe care OMC le aplică“.

Vite hormonale

Ironia e că tocmai țările europene ar trebui să știe cel mai bine cât te costă dacă nu dansezi cum îți cânta Codexul. Europa plătește anual amenzi de câte 117 milioane de dolari către USA și 11 milioane $ către Canada pentru că refuză să importe carne și produse lactate provenite de la vite hrănite cu hormon de creștere bovină recombinat (rbGH). Pe scurt, Codexul spune că nu e dăunător să consumi carne cu rbGH și în consecință orice țară care nu acceptă astfel de produse este amendată de OMC. Țineți cont că astfel de amenzi sunt anuale și vor continua până când țara care le plătește va accepta să respecte regulă prin a cărei încălcare este penalizată. Poate că plata acestor amenzi e floare la ureche pentru o super-putere ca Europa care colectează taxe de la 500 milioane de oameni, dar țările mici care se opun nu își pot permite să plătească atât de mult OMC-ului.

Sper că acum înțelegeți de ce legiuitorii pun aceeași placă celor care se opun Codexului. Se spune repetat: „De ce vă temeți de Codex, e un sistem voluntar. Noi, guvernanții, trebuie să ne supunem Codexului în privința exportului, dar nu îl vom impune în teritoriu“.

Problema este că guvernele și Codexul insistă că regulamentele au fost stabilite în mod științific la nivel internațional. Ca atare, exista o presiune crescândă să se aplice Codexul nu numai la nivel de exporturi ci și în interiorul fiecărei țări.

Venind înapoi la chestiunea cărnii conținând hormon de creștere bovina (rbGH) se pare că Europa nu își mai permite să o evite mult timp. Astfel, Comisia Europeană se pregătește să renunțe la moratoriul care ține deja de 8 ani, împotriva produselor modificate genetic.

Aceasta se petrece pe fondul unei campanii (susținute de guverne și de companii biotech precum Monsano) campanie bazată pe informații false cum că produsele modificate genetic nu au efecte negative și sunt necesare asigurării necesarului de hrană al lumii.

Europeni, vi se pregătește ceva după rețeta Codexului!

Am arătat mai sus cum o parte a legislației europene, Directiva europeană în privința suplimentelor, a fost luată ca model pentru Codex în ceea ce privește vitaminele și mineralele. Necazul e că avem de-a face cu o cascadă de directive și regulamente care tocmai se pregătesc în UE și cu multe alte regulamente ale Codexului pe cale să fie definitivate.

Contrar multor dezinformări în ce privește Codexul, acesta se ocupă numai de alimente și nu de medicamente. Se ocupa deci cu fiecare aspect al alimentației incluzând alimentele modificate genetic, aditivi alimentari, pesticide s.a.

Se pare că pe viitor Codex va aproba tot mai mult utilizarea de aditivi alimentari, a alimentelor modificate genetic, va coborî standardele în privința produselor „organice“, va reduce dozajele suplimentelor alimentare. Totodată se va limita folosirea ingredientelor, inclusiv vegetali, care pot fi considerați alimente sau suplimente alimentare.

Aceste schimbări se intenționează să se petreacă treptat, pe parcursul mai multor ani, în așa fel încât oamenii să aibă timp să se obișnuiască. Și totul cu ajutorul mediei care pune sub semnul întrebării utilitatea suplimentelor alimentare bazându-se pe studii irelevante sau interpretate greșit. Astfel, se încearcă condiționarea publicului pentru a accepta vremea când suplimentele vor fi retrase de pe piață.

Dr. Bruce Ames, profesor de biochimie și biologie moleculară la universitatea Berkeley din California este unul dintre savanții care de multă vreme arată că deficiența de micronutrienți, asociată cu modul de hrănire vestic modern duce la epidemii de boli cronice. Aceste boli sunt: afecțiuni ale inimii, cancer, diabet, obezitate, osteoporoza care toate reprezintă cele mai mari poveri ale sistemului de sănătate actual.

Ca atare, Codexul și toate legile bazate pe el sunt amenințări directe la adresa sănătății noastre.

Petiție împotriva Codex Alimentarius
Destinatar: Guvernul României
Autor: Ingrid Vornicu

În luna decembrie 2009 se intenționează la nivel mondial implementarea forțată a unei legi abuzive numită Codex Alimentarius, Legea produselor alimentare sau Codul produselor alimentare. Această lege, Codex Alimentarius intenționează să pună în afara legii orice metodă alternativă în domeniul sănătății, cum ar fi terapiile naturiste, folosirea suplimentelor alimentare și a vitaminelor și tot ceea ce ar putea constitui mai mult sau mai puțin un potențial concurent pentru industria chimiei farmaceutice.

Starea de spirit care predomină în cazul mondializării chimiei farmaceutice explică în mare parte desființarea sistematică a inovatorilor științifici independenți din ultimii 50 de ani. Această industrie folosește orice mijloc pentru a-și păstra locul pe piață în ceea ce privește tratamentul cancerului, al SIDA, al maladiilor cardio-vasculare etc. De zeci de ani este posibilă tratarea și vindecarea în majoritatea cazurilor a acestor maladii prin terapii naturiste alternative, dar sunt aplicate procedee de dezinformare în forță pentru a se ascunde publicului aceste adevăruri.

Scoaterea în afara legii a oricărei informații referitoare la medicina alternativă va bloca eradicarea anumitor maladii, asigurând astfel profituri și mai mari acestei industrii mondiale care tratează doar simptomele bolilor, fără a se îngriji de cauze.

La data de 13 martie 2002 europarlamentarii au adoptat legi în favoarea industriei farmaceutice, fixate prin dispoziții ale Codex-ului Alimentarius și care vizau elaborarea unei reglementări constrângătoare pentru toate terapiile naturiste și suplimentele alimentare — o manieră mai indirectă de a desființa concurenții care ar putea să ocupe un anumit loc pe piață, pentru că sănătatea se vinde și se cumpără

Un val de petiții din partea populației a inundat mesageria europarlamentarilor, într-o asemenea măsură încât comunicațiile interne au fost blocate. În ciuda a o jumătate de miliard de petiții, directivele Codex-ului au fost adoptate. Acest vot a fost o veritabilă denigrare a democrației, prevestind și alte viitoare dificultăți în respectarea acesteia.

Începând cu iulie 2005, directivele Codex-ului enunțate de către Directiva Europeană în ceea ce privește suplimentele alimentare trebuie aplicate sub amenințarea sancțiunilor financiare. Iată în ce constau acestea:

1) Este vorba de a elimina orice supliment alimentar natural. Toate aceste suplimente vor fi înlocuire de 28 de produși de sinteză farmaceutică (așadar toxici), care vor fi dozați și vor fi disponibili numai în farmacii, pe bază de prescripție medicală. Clasificate ca toxine, vitaminele, mineralele și plantele medicinale vor fi pe piața numai în doze care nu au impact asupra nimănui. Magazinele noastre de produse naturiste și suplimente alimentare vor rămâne pe raft numai cu 18 produse, atâtea câte sunt pe lista Codex-ului. Tor ceea ce nu este pe listă, de exemplu coenzima Q10, glucosamine etc, vor fi ilegale și asta nu înseamnă că vor fi numai cu prescripție, ci vor fi ilegale adică „folosește-le și te duci la închisoare”.

2) Medicina naturistă, cum ar fi acupunctura, medicina energetică, ayurvedică, tibetană etc, va fi progresiv interzisă.

3) Agricultura și alimentația animalelor vor fi reglementate conform normelor fixate de trusturile chimiei farmaceutice, interzicând din principiu așa numita agricultură bio. Aceasta implică, de exemplu, ca fiecare vacă de lapte de pe planetă să fie tratată cu hormonul de creștere bovin recombinat genetic produs de Monsanto. Mai mult, potrivit Codex-ului, orice animal de pe planetă, folosit în scopuri de hrană, trebuie tratat cu antibiotice și cu hormoni de creștere. Regulile Codex-ului permit ca produsele ce conțin organisme modificate genetic (OMG) să nu mai fie etichetate corespunzător. Mai mult, în 2001, 12 substanțe chimice despre care se știe că sunt cauzatoare de cancer, au fost interzise în mod unanim de 176 de țări, inclusiv de SUA. Ei bine, Codex Alimentarius aduce înapoi 7 dintre aceste substanțe interzise, precum hexachlorobenzene, dieldrin, aldrin etc, care vor putea fi folosite la liber din nou.

4) Alimentația umană certificată legal va trebui să fie iradiată cu Cobalt. Sub regulile Codex-ului, aproape toate alimentele trebuie iradiate. Și nivelurile de radiație vor fi mult mai mari decât cele permise anterior.

Codex Alimentarius va controla accesul asupra acizilor aminați esențiali, asupra vitaminelor și mineralelor. Extinderea controalelor va acționa progresiv eliminând orice medicină alternativă naturistă ancestrală.

Este vremea solidarității!

NU-ul masiv față de Constituția Europeană înseamnă totodată un NU față de Codex Alimentarius, organ de propagandă al industriei chimiei farmaceutice, care vizează obținerea unui monopol mondial de un despotism nemaiîntâlnit până acum. A nu lua în considerare opinia a sute de milioane de cetățeni este o gravă lipsă de respect din partea oamenilor politici. Sute de milioane de cetățeni din întreaga lume nu vor să permită ca medicina naturistă milenară să fie interzisă pentru ca pseudoștiința chimiei farmaceutice să își păstreze și să își întărească poziția pe piață.

Rezistență Internațională față de Codex Alimentarius:

- Africa de Sud a afirmat că nu se va conforma directivelor Codex-ului Alimentarius. Ministrul Sănătății Manto Tshabalala-Msimang a declarat că țara sa este în dezacord cu această dihotomie între medicina naturistă și medicina alopată. Conform concluziilor sale, aceste dispoziții vizează doar obținerea banilor de pe urma remediilor brevetate și de aceea urmăresc să discrediteze folosirea produselor naturiste.

- India nu se va conforma directivelor Codex-ului Alimentarius pentru că acest Codex a promovat formule ce conțin ingrediente chimice care cauzează inflamații extrem de distructive la nivelul creierului copiilor. Delegatul indian însărcinat pentru a pleda împotriva Codex-ului a fost ignorat, iar când acesta a insistat pentru o dezbatere, a fost dat afară din cameră.

- Asociația medicilor și chirurgilor americani și-a exprimat opoziția față de Codex Alimentarius, pentru a putea continua să se folosească de remediile naturiste. alături de cele medicamentoase.

- În Marea Britanie, practicanți medicinii naturiste, susținuți de membrii Camerei Lorzilor s-au opus ferm politicii pro-codex a lui Tony Blair. Acesta din urmă a fost taxat pentru ipocrizie, întrucât a afirmat public că familia lui folosește remedii naturiste, suplimente alimentare și produse homeopatice.

Date fiind toate aceste aspecte, domnilor guvernanți, declarăm că ne opunem cu hotărâre adoptării acestei legi și va somăm să refuzați adoptarea Codexului în România și să declarați în fața lumii că România NU se va alinia țărilor care au acceptat Codexul. NU putem și NU vom permite să ni se dicteze ce să facem cu viața și cu sănătatea noastră! Fiecare om are dreptul să aleagă cum să-și trăiască viața!

Comentarii

comments powered by Disqus